„Romania rings the bell” în materie de IT. E însă mai multă execuție decât creație.
Sectorul care are o contribuție de 6% din PIB și generează o cifră de afaceri estimată la 5 miliarde de euro se extinde în ciuda controverselor politice.
Tot mai mulți finanțatori privați sunt dispuși că investească zeci de mii de euro în idei care pot avea impact global în materie de tehnologie. Dragoș Stănescu, CEO 0-day Capital, susține că școala de IT românească este una dintre cele mai bune din lume.
Prezent în platoul Dialoguri de Valoare, Dragoș Stănescu a vorbit despre inovare și viitorul economiei bazată pe sectorul IT.
„Este o industrie cu un potențial foarte mare și aici este viitorul. IT-ul, și nu mă refer numai la România, este poate unul dintre puținele sectoare economice aciclice.”
Dependența de tehnologie nu se rezumă la smartphone și social media, ci poate schimba complet modul de lucru în economie. De la automatizarea muncii de birou până la creșterea producție cu ajutorul robotizării, toate au la bază avansul tehnologic. De aici a venit și ideea finanțării unor proiecte în IT&C. Suma medie este de 100.000 de euro.
„Ne interesează ideile care pot avea impact global. Vorbim de tehnologiei, 75% din piață este în State și Asia de sud est. Deci ideea trebuie să aibă impact global pentru că România este o piață mică, la fel și Europa.”
În prezent, în România sunt peste o sută de mii de specialiști IT. Potrivit Asociației Patronale de Software și Servicii ar fi nevoie de 14.000 de noi specialiști în IT an de an. Școala românească abia dacă produce jumătate din acest număr.
—————
Emisiunea Dialoguri de Valoare este realizată săptămânal la Profit TV de Adrian Vascu, Senior Partner Veridio.”
Articol apărut și pe Profit.ro (click aici).
Pentru întrebări, dezbateri și propuneri de teme – ne întâlnim pe facebook.
Dialoguri de Valoare
Profit TV | 5 Iunie 2019
Cu Adrian Vascu, Senior Partner Veridio