Veridice 307: Capcane de evitat în tranzacțiile imobiliare

Achizițiile imobiliare sunt „cumpărăturile” din viața noastră pe care nu le realizăm în fiecare zi. Abia la finalul procesului aflăm ce ar fi trebuit să știm de la început. Iată câteva sfaturi pentru cei care trec prin această experiență prima oară.

 

 

Sfatul #1: Aflați ce se ascunde sub cuverturi, covoare și mobilier

Dacă mobilierul este inclus în prețul tranzacției, fie că îl păstrați sau vindeți, trebuie să-l „evaluați” la vizionare. Nu ezitați să vă uitați sub cuverturi sau fețe de masă ca să vedeți care este starea obiectelor. Același principiu și la analiza pardoselii – rulați covorul sau uitați-vă pe sub mobilier ca să vedeți care este starea parchetului sau gresiei sub ele și să evitați surprize costisitoare.

 

Sfatul #2: Cum evacuați și cum aduceți în casă obiecte mari și grele

Dacă veți avea de făcut amenajări majore, gândiți-vă cum veți evacua obiecte mari și grele sau cum veți transporta în casă lucruri precum saltele, dulapuri sau electrocasnice.

 

Sfatul #3: Atenție la zgomot, trafic și praf

Dacă faceți o achiziție în centru, la bulevard sau pe strada principală – asigurați-vă că zgomotul, traficul și praful nu vor afecta dramatic calitatea vieții.

Dacă va fi nevoie să instalați termopane de calitate superioară sau un sistem de aerisire care nu necesită deschiderea geamurilor – asigurați-vă că sunt posibile și adăugați-le la costul total al proprietății.

 

Sfatul #4: Testați fiecare obiect din casă înainte de a negocia prețul

Testați meticulos toate elementele unei proprietăți. Deschideți și închideți ușile, ferestrele, încercați fiecare priză și întrerupător, dați drumul și închideți centrala și caloriferele, încercați apa caldă și rece la baie și bucătărie, verificați dacă apometrele și tabloul electric funcționează corect. Iar lista continuă.

Toate aceste „mici” probleme vor necesita investiții semnificative și trebuie să le luați în calcul în decizia pe care o veți lua.

Nu vă fie jenă de vânzător. Dacă instalația electrică sau cea sanitară trebuie înlocuite, ar fi bine să știți înainte de a negocia prețul.

 

Sfatul #5: Explorați zona și asigurați-vă că vreți să vă mutați acolo

Asigurați-vă că înțelegeți zona în care vă mutați. Locurile de parcare și colectarea gunoiului sunt informații extrem de importante.

Proximitatea de școli poate fi un atuu, însă vine la pachet cu zgomot și străzi blocate.

Dacă se construiește în apropiere – va crește sau va scădea valoarea proprietății? Cât praf și zgomot puteți suporta în următorii ani? Sunt străzile suficient de largi pentru intensificarea traficului?

 

Citește și:

  • Acte vânzare-cumpărare:        https://bit.ly/35kBr7K
  • Pașii achiziției unei case:        https://bit.ly/2nJH3aN
  • De știut despre o casă:           https://bit.ly/2lvdacW
  • Cum alegi o casă:                  https://bit.ly/2U7z3fu

 

Pentru întrebări, dezbateri și propuneri de teme – ne întâlnim pe facebook.

Veridice Episodul 3.07 | 15.10.2019
Marți | 19:10 | Digi24
Cu Adrian Vascu, Senior Partner Veridio

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: